Як відрізнити скумбрію від макрелі?

Тіло макрелі покрито темними плямами та смугами, які у деяких видів можуть покривати і черевце сірого або жовтуватого кольору. У скумбрії спину перетинають тільки смужки, що не заходять на сріблясте черевце. Зовні скумбрія і макрель дуже схожі: обидві сріблясто-зеленого відтінку, однакової форми.

У Росії під торговою назвою «макрель» розуміються всі види риб із сімейства скумбрієвих, крім атлантичної скумбрії, яка надходить на ринок як «скумбрія». Також часто «макрель» продається під назвою «скумбрія», вводячи споживача в оману.

Савара, її міжнародна назва – іспанська макрель, Більше скумбрії – якщо семи саба виростає до 60 см, то савара в довжину може досягати метра.

Чим відрізняється «північна» та «південна» скумбрія: Основну їжу складають дрібні риби та планктон М'ясо «північної» скумбрії ніжне, смачне. Варене та смажене м'ясо має суху консистенцію.