Як виготовляють сидр?

Оскільки продукт виготовляється з кислих сортів яблук, він має підвищену кислотність. Тому його не слід вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, таких як виразка або гастрит.

Сидр проводиться підготовкою та подрібненням яблук. Віджимання мезги виходить яблучний сік, який після фільтрації направляється на бродіння при температурі 25-35С на 12 днів. Далі відбувається освітлення, фільтрація, додавання цукру з винними дріжджами та сидр вирушає на вторинне бродіння близько 14 діб.

Пиво і сидр Суттєво різняться за смаком. Оскільки сидр виготовляється із зброженого яблучного соку, його смак солодший у порівнянні з класичним. пивом. Деякі сидри описуються як сухі, інші — як суміш яблучного соку і білого вина.