Як висушити кедрові шишки?

На пательні. Шишки розташовують на чавунній сковороді в один шар так, щоб між ними зберігався невеликий простір. Вогонь встановлюють на мінімальне значення, та сушать продукт до повної готовності, періодично перевертаючи. Кришку для сковороди використовувати не потрібно.

Для початку шишку очищають від лусочок, тримаючи її над цебром для лушпиння. Потім очищену шишку скручують у різні боки (благо – вона м'яка), труть у руках і зернятка з неї потрапляють в інше відро, яке стоятиме поряд. Далі вийняті горішки слід залити теплою або гарячою водою і залишити до охолодження.

Розігрійте духовку до 120 °C. Застеліть лист фольгою і викладіть на нього шишки так, щоб між ними залишався вільний простір. Випікайте їх близько години, але обов'язково періодично перевіряйте, щоб вони не згоріли. Смола має повністю розплавитися.