Як висушити вологий хліб?

Найпростіший і найпоширеніший спосіб – сушіння сухарів у духовці. Порційно нарізані шматочки потрібно розкласти на деку в один ряд і помістити в духовку, попередньо розігріту до 130 градусів. Щоб уникнути підгоряння, хвилин через 10 починаємо перевіряти готовність.

Хліб, призначений для мікрохвильової сушіння, нарізається на максимально однакові прямокутні або квадратні шматочки і укладається на блюдо в мікрохвильову піч. Режим сушіння слід вибирати дуже обережно. Найкраще, якщо ви вибираєте велику потужність, то час сушіння встановити на 2-3 хвилини.

Якщо у вас немає електрики, можна висушити сухарі на батареї чи сонце. Наріжте хліб або батон на скибочки шириною 1 см, розкладіть на щільному папері або картоні і покладіть біля джерела тепла. Сушити потрібно 1-2 дні.