Як визначити десертне вино?

Якщо міцність вина більше 14%, у ньому міститься кріплений алкоголь та/або додатковий підсолоджувач, то це десертне вино. У Росії десертним прийнято називати будь-яке солодке вино, яке вживають з десертом, з кавою після десерту або те, яке п'ють як аперитив.Jan 29, 2019

Сухі вина містять до 6 г/л, а напівсолодкі між 18 та 45 г/л. Солодкі ще більше. Зазвичай коли порівнюють полярні по солодощі вина, говорять про сухі та солодких винах. Найважливішим фактором, що визначає солодке або сухе вино, є тривалість бродіння виноградного соку

Десертне вино – це солодкий винний напій, що має міцність до 17% вмісту спирту. Великою популярністю напій користується саме за рахунок солодкого смаку десертного вина. Як випливає з назви, це вино подається не на протязі всього застілля, як їдальня, а лише наприкінці, разом із десертом.

Чим відрізняється солодке вино від напівсолодкого Різниця між винами – у вмісті цукру. Солодкі, або десертні вина виробляються за іншою технологією, ніж напівсолодкі, В основі створення яких – зупинка бродіння. Напівсолодке — це коли процес бродіння зупинено, і цукор не перекинув алкоголь.