Як визначити масову частку жиру у сирі?

масова частка жиру в сирі та плавленому сирі: Приватне, отримане поділом значення маси жиру, екстрагованого з навішування продукту, значення маси навішування продукту, помножене на 100.

Насправді цифри на пачці завжди вказують на процентний вміст жиру в сухій речовині. Так, якщо вказано, що жирність сиру 50%, то це означає, що в 100 г його міститься 32,5 г жиру (у сирі даного виду на 100 г ваги зазвичай припадає 65 г сухої речовини, 50% якої і становитиме 32,5 г).

Ж=Р-5,5, де Ж – зміст жиру у сирі (%); Р – показання шкали жироміра; 5,5-постійний коефіцієнт. З= Ж× 100, де З – зміст жиру у сухій речовині сиру (%); Ж – зміст жиру у сирі (%); В – вміст сухої речовини у сирі (%).

Як правило, існують сири 60, 50, 45 та 25 % жирності. Найчастіше на прилавках магазинів ми бачимо три цифри: 60, 50 та 45%.