Зверніть увагу на такі параметри:
- форма – широке дно, шийка мінімум у 2-3 рази вже дна. …
- товщина стінок, якщо обрана мідна джезва – вона має бути не більше 1,5 мм. …
- внутрішнє покриття при виборі турки з металу – воно не повинно мати пошкоджень. …
- обсяг – проста порада: чим менше, тим краще.
«Стандартна товщина стінок та дна металевої (мідний) джезви не повинна перевищувати 15 мм. У поодиноких випадках, дно може бути товстіша: як правило, це варіант для приготування кави на піску», – уточнює Ілля Гончаров. Ручку для турки роблять із металу, пластику та дерева.
Як і решта посуду, виготовлена з міді, турка всередині луджена – тобто покрита шаром олова, що захищає від окиснення.