Як визначити мідна турка чи ні?

Зверніть увагу на такі параметри:

  1. форма – широке дно, шийка мінімум у 2-3 рази вже дна. …
  2. товщина стінок, якщо обрана мідна джезва – вона має бути не більше 1,5 мм. …
  3. внутрішнє покриття при виборі турки з металу – воно не повинно мати пошкоджень. …
  4. обсяг – проста порада: чим менше, тим краще.

«Стандартна товщина стінок та дна металевої (мідний) джезви не повинна перевищувати 15 мм. У поодиноких випадках, дно може бути товстіша: як правило, це варіант для приготування кави на піску», – уточнює Ілля Гончаров. Ручку для турки роблять із металу, пластику та дерева.

Як і решта посуду, виготовлена ​​з міді, турка всередині луджена – тобто покрита шаром олова, що захищає від окиснення.