Кладете тушку на долоню і якщо ні голова, ні хвіст не звисають, значить риба свіжа. Про те, що не варто брати заморожену, і говорити не доводиться. У крайньому випадку охолоджену. Будьте обережні, якщо стерлядь довго лежить, вона набуває смаку іржі, може з'явитися гіркуватість.11 Oct 2013
Щоб бути максимально впевненим у свіжості риби та морепродуктів при кожній покупці, необхідно звертати увагу на:
- Стан зябер;
- Запах;
- Стан очей;
- Цілісність та рівномірність луски;
- Пружність м'якоті риби.
М'ясо у малого представника осетрових білого кольори. При соленні, копченні та тепловій кулінарній обробці може набувати трохи жовтуватий відтінок. Це пояснюється виділенням і окисленням жиру, що у великій кількості міститься в тушці. Смак м'яса стерляді високо цінувався на Русі.
Стерлядь охолоджена нерозділена 1.3-2.2кг – купити з доставкою у Vprok.ru Перехрестя за ціною 1099.00 руб.