Як забивають худобу на м'ясокомбінаті?

Оглушення перед убоєм роблять різними способами, зокрема, електрооглушенням (для ВРХ – 300 В, 50 Гц, для свиней – 200-250 В, 2400 Гц), механічним (пневматичним пістолетом, молотом) або газовою сумішшю (CO2 або N2O з повітрям) .

Технологія забою великого рогатого худоби включає: оглушення, забій та знекровлення худоби, зйомку шкіри, відділення голови, нижніх частин кінцівок, видалення внутрішніх органів, поділ (розпилювання) туші на напівтуші або четвертини, зачищення, таврування та зважування.

доцільно забивати після відгодівлі або нагулу, віці 11/2-2 років. Племінних тварин використовують для відтворення стада 5-10 років. Зростання тварин триває до 5 років, у деяких пізньостиглих порід до 6-7 років. Статева зрілість настає у телиць у 7-9 міс, у бугаїв у 6-8 міс.