Як замаринувати синьоніжку в домашніх умовах швидко і смачно

Як приготувати синьоніжки на зиму?

Проваріть гриби у маринаді ще 5-7 хвилин, знімаючи піну. Баночки та кришечки підготуйте до закатки, для цього кришечки прокип'ятіть у киплячій воді протягом декількох хвилин, а баночки простерилізуйте зручним для вас способом. Баночки заповніть грибами, залийте окропом і закатайте кришки.

Які види грибів можна маринувати?

Для маринування підходять будь-які їстівні гриби, Але найкращими вважаються ті, що з губчастим капелюшком (білі, подосиновики, підберезники, маслюки, моховики). Гриби з пластинчастим капелюшком теж часто маринують – це печериці, опеньки, лисички, грузді, сироїжки, шиїтаке.