Досить просто залити окропом, накрити кришкою і почекати. У гречку вбереться вода і буде готова до вживання. Цей спосіб має багато переваг, адже гречана каша в такий спосіб виходить розсипчастою та смачною. Цікаво, що таку крупу можна навіть заливати холодною водою, бульйоном або соком. 2022 р.
Як правильно запарювати гречку окропом?
Залийте крупу водою у співвідношенні 1 частина гречки на 2 частини води і залиште на ніч. Приготовлена в холодній воді гречка зберігає більше корисних властивостей і вітамінів. Окропом Настояна в холодній воді гречка залишається жорсткою і розсипчастою.
Як швидко заварити гречку?
Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин. Багато хто закидає гречку у вже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба одразу після додавання крупи.