Як запустити солодку брагу?

Щоб досягти цукристості браги 15-20%, на 1 кг цукру потрібно додати 3-4 літри води (0,6:3*100=20% або 0,6:4*100=15%) та 100 грам пресованих або 20 грам сухих дріжджів, спиртові вносяться за пропорціями, зазначеними в інструкції на етикетці. При цьому 1% цукру в суслі дріжджі переробляють на 0,6% спирту.

Якщо при цьому і дріжджі були не спиртові, а звичайні, Брага просто повинна залишитися солодкою. Звичайні дріжджі така кількість вуглеводів не встигають переробити — накидають спирт і від нього ж гинуть. Якщо концентрація цукру висока, осмотичний тиск заважає дріжджам переробляти його.

Що робити, якщо брага взагалі не блукає Вони залишаються живими та працездатними в тому випадку, якщо ви не опустили температуру браги нижче +5 градусів. Поставити бродильну ємність поруч із батареєю. Опустити в ємність акваріумний нагрівач з терморегулятором і довести до потрібної температури.

Неякісні дріжджі також можуть викликати проблеми. Якщо вони почали псуватись, то з'являється гнильний затхлий запах, який свідчить, що продукт не можна використовувати. Окрім пресованих дріжджів можна застосувати сухі дріжджі.