Як зарубати курку бройлера?

Курку затискають між колінами (можна помістити її тіло в мішок, зав'язавши його кінці у шиї), беруть однією рукою за голову, і за допомогою ножа роблять надріз під мочкою вуха, відступивши приблизно на 2 см. При цьому перерізається яремна вена, лицьова та сонна артерії . Ніж вибирають гострий, довжина розрізу зазвичай не перевищує 15 см.

Після вибою курку обскубують, видаляють нутрощі і промивають у холодній воді. Далі тушка має дозріти і придбати належні смакові якості, тому що відразу після забою м'ясо стає жорстким. Для цього її залишають остигати при кімнатній температурі протягом 6-8 годин.

У пеньок вбивається два цвяхи, як би затискач для голови, між ними вкладається шия птаха і відтягується, щоб голова застрягла між гвоздиками. Ну і потім шия перерубується сокирою. Без гвоздиків незручно, птах намагається хіба що втягнути голову в плечі.