Заварювати молочний улун китайська найкраще методом проток. Береться приблизно чайна ложка листа з розрахунку на склянку води, поміщається в прогрітий посуд, заливається закипілою і злегка остигнула водою (75-85 градусів). Настоюється вперше до 30 секунд, потім поступово можна збільшувати час витримки до 2-х хвилин.
На 150 мл води температурою 85 градусів береться 1 год. заварювання. Знавці улунів рекомендують перед заварюванням чайний лист пролити гарячою водою, а сам чайник прогріти окропом, і тільки потім наполягати 2-3 хвилини.
Як заварювати улун: поетапна інструкція
- Закип'ятіть воду. …
- Обдайте чайник і чашку гарячою водою, щоб нагріти та промити посуд.
- У колбу засипте 7-10 грам улуна (1 год. …
- Залийте улун невеликою кількістю води.
- Нехай він настоїться 10 секунд, а потім злийте воду у раковину. …
- Залийте чай знову.
Як заварюють Оолонг (Улун)
- Чайник обполіскують окропом;
- Потім насипають чай, приблизно третину чайника;
- Заливають гарячою (не менше 90С) водою, і відразу її зливають. …
- Потім знову заливають гарячу воду і, зачекавши близько хвилини, знову зливають;
- Цей чай і подають до столу;