Як заварювати жолуді?

Жолуді мають протипухлинну, бактерицидну і обволікаючу дію. Часто використовуються жолуді при лікуванні проблем сечостатевої системи та енурезу. Корисні жолуді і для травної системи, при різних отруєннях, колітах та просто розладах шлунка, а також при варикозному розширенні вен та тромбозах.

З плодів дуба виходить чудовий сурогат кави з м'яким горіховим смаком. Але перед тим як використовувати жолуді в їжу, їх потрібно видалити гіркоту. Це робиться в процесі вимочування та нагрівання. Потрібно очистити жолуді від шкірки, розрізати плоди на чотири частини та залити водою.

корисний для шлунково-кишкового тракту: розлади шлунка, захворювання травної системи, отруєння, гострі та хронічні коліти; зміцнює черевні органи та усуває затвердіння брижових залоз. Дітям, які страждають на рахіт, дають вранці і в обід після їжі; тонізує і бадьорить.