Спочатку розімніть картоплю товкачем. Потім влийте гаряче молоко і ще трохи розімніть. Далі, для отримання однорідного пюре, скористайтесь занурювальним блендером.
По-третє, ніколи не використовуйте для приготування пюре кухонний комбайн або блендер. Ці кухонні прилади надто сильно перебивають картопля, створюючи небажану крохмалисту консистенцію, липку та тягучу.
Блендер чудово впорається з цим завданням. Пюре буде мати ніжну текстуру та вийде смачним.
Чому картопляне пюре після блендера або міксера виходить жорстким? Причина: картопля містить крохмаль. Сильне подрібнення блендером руйнує його більше, ніж толкушка. За допомогою цього кухонного приладдя молекули крохмалю подрібнюються, а не руйнуються.