Як збивати глазур?

Час висихання глазурі залежить від її консистенції, а також від температури та вологості у приміщенні. Закладайте не менше 20-30 хвилин на висихання контурних пряників та до 1-2 годин для пряників, повністю залитих глазур'ю.

1) Білок збити до м'яких піків. Продовжуючи збивати додавати порціями цукрову пудру, а потім екстракт та лимонний сік. Якщо глазур здасться занадто густою, додати трохи води або лимонного соку і збитиякщо занадто рідкою, додати більше цукрової пудри.

У глазурі дуже багато цукру, а цукор має високу кислотність (тому він шкідливий для зубів). Це навіть не рахуючи лимонної кислоти, яку я теж додаю в глазур. Крім того, глазур швидко висихає і вологість у ній мінімальна.