Як журавлина діє на кишечник?

Домашня журавлина багата на клітковину, що покращує перистальтику шлунка і кишечника. Тому вона покращує травлення, м'яко очищає шлунково-кишковий тракт, що позбавляє від запорів та дискомфорту в епігастральній ділянці, усуває запалення в ротовій порожнині, шлунку та кишечнику.

Кому не можна є журавлину?

  • виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрити з підвищеною кислотністю;
  • захворювання печінки (є ягоду можна, можливо тільки після консультації з фахівцем, оскільки вона може спричинити загострення);
  • ослаблена емаль зубів;
  • алергія;
  • сечокам'яна хвороба (також варто уточнити у лікаря);

Вона підвищує імунітет, покращує апетит. Вживання журавлинного морсу дає людині бадьорість, знижує втому, при цьому підвищується активність та працездатність. Рекомендують журавлинний морс при туберкульозі, гінекологічних захворюваннях. При лікуванні анемії журавлинний сік так само корисний, як і гранатовий.

Журавлиназавдяки високому вмісту вітаміну С – відмінний профілактичний засіб, що зміцнює імунітет і підвищує захисні функції. організму. Сироп, сік та морс із цієї ягоди з успіхом використовують для лікування простудних захворювань. Вони мають жарознижувальну, протизапальну і загальнозміцнюючу дію.