Як журавлина впливає на організм?

Журавлина містить високу концентрацію вітаміну C та інших антиоксидантів. Вони прискорюють розпад жирової тканини, блокують утворення нових «жирових депо», а також вважаються цінним джерелом клітковини. Тому на ягоду варто звернути увагу тим, хто хоче схуднути або підтримувати бажану вагу.

— Є протипоказання у журавлини — ягода та напій із неї заборонені людям із гастритом, із підвищеною кислотністю. Вони можуть отримати ускладнення за своїми захворюваннями. Алергія на журавлину трапляється хоч і не часто, але можлива. Журавлина може нашкодити тим, хто страждає від каміння у нирках.

Вона підвищує імунітет, покращує апетит. Вживання журавлинного морсу дає людині бадьорість, знижує втому, при цьому підвищується активність та працездатність. Рекомендують журавлинний морс при туберкульозі, гінекологічних захворюваннях. При лікуванні анемії журавлинний сік так само корисний, як і гранатовий.

Містить антиоксиданти журавлини міститься велика кількість активних рослинних сполук та антиоксидантів, таких як антоціани. Вони мають протизапальний ефект, допомагають боротися з раком, захищають печінку, покращують зір і знижують кров'яний тиск.