Як змінюється калорійність гречки при варінні?

Гречка Її нерідко використовують ті, що худнуть через досить низьку енергетичну цінність і високу поживність. На 100 г сирої крупи припадає 305 ккал. Однак варто розуміти, що цей показник змінюється в рази, якщо приготувати гречку – близько 100 ккал на 100 г.

Як змінюється калорійність макарон і круп при варінні? Незважаючи на свою високу енергетичну цінність у сирому вигляді, при варінні вони сильно збільшуються в обсязі, за рахунок чого знижується їх калорійність – в середньому У три рази.

У 100г гречки 343 калорії. Якщо варимо 100г сухий гречки, у вареному вигляді отримаю 200-250 залежно від кількості доданої води. У результаті замість 343 калорій у додатку ви вважаєте як 700-900 калорій.

🔺Варіння. Цей спосіб приготування зазвичай зменшує калорійність продукту. Так при варінні м'яса частина жиру, який міститься в ньому, переходить у бульйон і воно стає менш жирним, а значить і його енергетична цінність зменшується (У середньому на 10-20%).