Риба втрачає сумарно до 50% ваги (голову, плавці та начинки), м'ясо – до 34% ваги (залежно від виду сировини), овочі – до 35% ваги в середньому (зрізається бадилля, шкірка, вічка, коріння тощо).1 Jul 2020
Скільки потрібно сирого м'яса щоб отримати 260 порцій по 40г вареного м'яса
У риби уварювання та смаження становлять 18-20%. Вага м'яса та риби при тепловій обробці зменшується внаслідок втрати води та розчинних речовин. Основна маса води в сирих м'ясі та рибі утримується булками, що знаходяться в сильно набряклому стані.
Зміна ваги м'яса при тепловій обробці
Вид продукту | Відсоток зменшення ваги |
---|---|
Бараніна | 40-45% |
М'ясо птиці (курятина, індичата, м'ясо курчати) | 30% |
Крольчатина | 25-30% |
Риба | 15-20% |