Чи потрібно замочувати сома перед смаженням?
У риби є специфічний запах, оскільки вона мешкає у водоймах зі стоячою водою і заривається в мул. Його можна повністю позбутися двома способами. вимочити філе/стейки в молоці 3-4 годиниабо рясно полити їх лимонним соком і почекати 15 хвилин. Після цих процедур можна розпочинати приготування за рецептом.
Як обробити сома для смаження?
Як приготувати смаженого сома смачно та просто Зрізаємо плавці, голову та хвіст – все це залишаємо для юшки. Начинки риби видаляємо і викидаємо. Тушку, що залишилася, нарізаємо шматками товщиною близько 2-3 см.. Отримані рибні стейки натираємо сіллю, перцем, поливаємо соком лимонним і при бажанні посипаємо улюбленими спеціями.