Як зробити бочку квасу

Як у СРСР робили квас?

У СРСР (за ГОСТ 6082-53) вироблялися чотири види хлібного квасу: кислосолодкий, кислий, московський і окрошечний. Спочатку вироблялося сусло — таких точок було кілька за СРСР. Потім цей бульйон з жита або ячменю згущували вже до патоки (ККС — квасне сусло) і відправляли на пивзаводи по всій країні..

Чи можна пити квас із бочок?

Чому квасні бочки зникли Термін придатності бочкового квасу становить 72 години: за цей час він нехай і повільно, але нагрівався. У результаті бактерії розмножувалися все швидше, процес бродіння продовжувався прямо в цистерні, а при дозаправці квасом в бочку могли потрапити комахи. Все це небезпечно для здоров'я людини.