Як зробити кефір в домашніх умовах?

Кип'ячене молоко слід охолодити до 38-40 °С. В окремій ємності змішайте 200 г сметани та 100 мл молока до однорідності. Потім розбавте в решті молоці, накрийте кришкою та укутайте на ніч. Якщо рецепт виконаний правильно, то наступного дня ви отримаєте загуслу молочну масу з сироваткою, що відокремилася.

Для виготовлення кефіру знадобиться закваска для кефіру і молоко. Закваска є кефірним грибом. Зазвичай використовують одну столову ложку закваски на літр молока для приготування. кефіру.

Отримати найпростішу простоквашу легко: нагріти молокопоставити його в тепле місце і додати трохи сметани (їдальня ложка на літр молока), якщо ні сметани – можна заквасити молоко за допомогою скибочки чорного хліба. Простокваша буде готова вже за пару-трійку годин.