Як зробити настоянку перцю пекучого

Для приготування «їдальні» настоянки 1–3 перцю (за смаком) нарізують шматочками, укладають у банку та заливають 0,5 л горілки. Щоб пом'якшити смак настоянки, до неї додають 1-2 столових ложки меду або цукру, 2-3 смужки лимонної цедри, половину палички кориці, 5 г ванільного цукру.20 бер. 2019 р.

Як зробити настоянку із пекучого перцю?

Залийте чистим спиртом без домішок сушений і свіжий червоний стручковий перець у співвідношенні 3 до 1. Потім закрийте ємність і збовтайте суміш. Засіб повинен наполягати не менше двох тижнів у темному місці. Витримувати настоянку рекомендується у скляній банці або пляшці.

Що лікує настоянка червоного перцю?

Настоянка перцю стручкового надає відхаркувальна, протизапальна та болезаспокійлива дія. Має жарознижувальну та потогінну дію.