Як скласти правильний раціон харчування?
Для збалансованого раціону важлива як норма білків, жирів і вуглеводів, а й їх оптимальне співвідношення. Лікарі пропонують дотримуватися наступної схеми: білкам відводити 30-35% раціону, жирам – 15-20%, вуглеводам – 45-50%. Дізнатися про склад і калорійність продуктів можна з таблиць енергетичної цінності.
Чим харчуватись щодня?
Які продукти варто їсти кожен день?
- Свіже м'ясо. Для повсякденного раціону підходять курка, індичка, кролятина. …
- Риба жирних та нежирних сортів. Важливо правильно готувати рибу. …
- Курячі або перепелині яйця. …
- Натуральна оливкова олія. …
- Цільнозернові каші. …
- Молочні та кисломолочні продукти. …
- Бобові культури. …
- Горіхи.