Як зробити раціон харчування

Як скласти правильний раціон харчування?

Для збалансованого раціону важлива як норма білків, жирів і вуглеводів, а й їх оптимальне співвідношення. Лікарі пропонують дотримуватися наступної схеми: білкам відводити 30-35% раціону, жирам – 15-20%, вуглеводам – ​​45-50%. Дізнатися про склад і калорійність продуктів можна з таблиць енергетичної цінності.

Чим харчуватись щодня?

Які продукти варто їсти кожен день?

  • Свіже м'ясо. Для повсякденного раціону підходять курка, індичка, кролятина. …
  • Риба жирних та нежирних сортів. Важливо правильно готувати рибу. …
  • Курячі або перепелині яйця. …
  • Натуральна оливкова олія. …
  • Цільнозернові каші. …
  • Молочні та кисломолочні продукти. …
  • Бобові культури. …
  • Горіхи.