Як зробити сік калини на зиму

Як заготовити на зиму калину із цукром?

Ягоди калини зірвіть з гілок і ретельно вимийте і переберіть. Відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Змішайте ягоди та цукор, потовчіть качалкою, і залиште на одну годину, періодично помішуючи, щоб цукор розчинився. Масу, що вийшла, протріть ретельно через дрібне сито.

Чим корисний сік калини із цукром?

Щоб калина принесла більше користі при хворобі, слід включити до раціону її свіжий сік і желе з цукром. Тобто найбільша користь від цієї ягоди спостерігається, якщо вживати свіжі плоди. при гіпертонії, гастриті зі зниженою кислотністю. А перший засіб від застуди – гарячий чай із калиною.