Як зробити тісто для новорічних пряників

Як зробити, щоб пряники були м'які?

Надійний спосіб розм'якшити пряники – на піднос викласти нарізаний тонкими шматочками білий хліб, а зверху, просто на хліб, покласти пряники. Потім прибрати весь піднос у поліетиленовий пакет або обернути його харчовою плівкою. Залишити на 2-4 години, залежно від того, наскільки тверді пряники та якого вони розміру.

Що потрібно для виготовлення пряників?

Як основна сировина для виробництва пряників виступає пшеничне борошно вищого, першого або другого сорту та цукор-пісок. Крім цих головних інгредієнтів, залежно від рецептури, до складу продукту можуть входити мед, жири, патока, ароматизатори, родзинки, конфітюр, барвники, соєве або житнє борошно, цукати.