Як зробити в'ялені ягоди?

Як роблять в'ялені ягоди?

Спочатку від ягід необхідно відокремити сік, а потім відправити їх у духовку або електросушарку для фруктів.. При в'яленні в ягодах зберігаються всі корисні речовини: вітаміни, вуглеводи та мінеральні солі. В'ялені ягоди солодші за свіжі, тому цілком можуть замінити цукерки.

Що ще можна в'ялити?

Що можна сушити в сушарці для овочів та фруктів:

  • майже будь-які фрукти;
  • будь-які ягоди;
  • овочі для заготівлі на зиму — їх можна, можливо не тільки сушити, а й в'ялити;
  • гриби;
  • пастилу;
  • лікарські трави, зелень;
  • м'ясо, птицю, рибу.