Змахуємо верхню частину попелу опахалом і засипаємо вугілля сіллю. Чекаємо близько хвилини, потім укладаємо шампури на вогонь і можна смажити. Секрет шашличника досить простий: вогонь спалахує від того, що жир з м'яса капає на вугіллі. Сіль покриває вугілля захисним шаром, жир потрапляє на нього і не спалахує.
Як збільшити час горіння вугілля?
Щоб покращити доступ кисню до зони горіння, можна засипати вугілля впереміш з дровами. Останні мають бути обов'язково сухими. Якщо використовувати мокрі дрова, температура в топці різко зменшиться, і розгоряння вугілля може і не статися.
Чим можна розпалити вугілля?
Як розпалити вугілля у мангалі: 5 найкращих способів
- З найпростішим засобом ви напевно вже мали справу: це рідини для розпалювання вугілля. …
- Сухий спирт для розпалювання.
- Сухе розпалювання для вугілля.
- Стартер для розпалювання вугілля.
- Дерев'яні кубики