Як зрозуміти кисле пиво чи ні?

Біла плівка на поверхні, кислий запах і різка кислота на смак, щільність не змінюється пару днів, каламутність, гіркоту і відсутність газів, що виходять на поверхню – ознаки скисання.

Наприклад, каламутність, запах яблук чи сірководню, аромат «водопровідної води», оцтовий чи кисломолочний смак, завись «пластівцями» в келиху — ознаки того, що на якійсь із стадій (виробництво, зберігання, транспортування чи подача) пиво зіпсувалося.

Кислі сорти пива і кислі елі: ламбіки, гези, фаро, берлінер вайсе, гозе, фламандський червоний ель

Результатом вживання зіпсованого кислого пива стає харчове отруєння, що виникає за кілька годин. Симптоми: нудота, блювання, зневоднення, підвищення температури та загальна слабкість. Перша допомога полягає у промиванні шлунка, прийомі адсорбентів, поповненні рідини.