Як зрозуміти, що ікра зіпсована?

Металевий присмак, гіркота на мові або ж неприємний післясмак – привід відмовитися від вживання такого делікатесу в їжу. Велика кількість солі також неприпустима, адже найкраща ікра повинна бути слабосолона, щоб можна було відчути її справжній смак, а не присмак сторонніх домішок. Велика кількість рідини.

Особливу небезпеку для здоров'я людини становить неякісна або прострочена ікра. Вона може вплинути на роботу нирок, печінки, нервової системи і навіть викликати ботулізм. Фахівець рекомендує перед покупкою ікри перевірити цілісність упаковки, а також термін придатності та склад продукту.

Її легко відрізнити від справжньої: рівні однакові пружні ікринки ідеальної форми, без очей, не лопаються мовою. Найбільш якісною вважається так звана капсульована ікра — на вигляд і смак її складно відрізнити від справжньої.