4. Щоб перевірити готовність олії до смаження, можна опустити в неї одну часточку картоплі. Якщо вона відразу зашипить і спливе на поверхню — олія готова. Якщо довго лежить на дні — олія ще холодна для приготування фрі.
Для фрі використовують всього 15 сортів з найнижчим вмістом цукрів: тільки така картопля виходить хрустким і піджаристим. В основному використовують сорти Рассет Бербанк, Фонтані, Агрія, Інноватор та Сантана. У Росії найчастіше зустрічаються останні два сорти.
Рецепт приготування картоплі фрі – Простий, інгредієнти для нього – це сам картопля, рослинна олія, сіль, спеції та зелень за смаком. Чому картопля фрі виходить м'якою? Тому що в ній багато води під час приготування.
26 серпня 2022 р. Коли в «Смачно – І крапка» повернеться картопля фрі, 26 серпня 2022 р.