Як зрозуміти що пиво збродило повністю?

Якщо показання ареометра не змінюються протягом 2 днів, головне бродіння закінчено. По закінченню бродіння на поверхні не повинно бути піни, пиво не повинно солодкувати, дріжджі повинні осісти на дно, а пиво висвітлитись.

Існує дві ознаки:

  1. Газ не виділяється вже два дні. …
  2. Щільність напою, чи співвідношення цукру у ньому, незмінна протягом кількох днів.
  3. Останній показник вимірюється ареометром за такими правилами:
  4. Налити трохи перебродившего сусла у вузьку склянку.
  5. Занурити прилад та дочекатися зникнення бульбашок повітря.

Приблизно через добу після додавання дріжджів пиво починає активно блукати, і вуглекислий газ виділяється через гідрозатвор. Активне бродіння триває 2-3 доби, потім йде на спад.