Як зрозуміти, що раки вже готові?

У середньому раків варять 10-15 хвилин у киплячій воді. Зверніть увагу – саме в окропі. Тобто час, скільки хвилин варити раків, слід вести від моменту закипання! Визначити, чи готові раки чи ні можна за їх кольором – після варіння їх колір змінюється на яскраво-червоний.

Залежно від розміру раки варяться 8-20 хвилин. Зверніть увагу, що час відраховується з того моменту, як вода закипить. Намагайтеся не перетримати продукт на плиті, інакше м'ясо буде таким смачним. Готовність страви можна визначити за кольором: зварені раки стають яскраво-червоними.

Крім того, якщо ви замовили у ресторані вареного раку, ви завжди можете легко перевірити, чи він був живим і свіжим, коли його кинули в каструлю. Зробити це нескладно. У вареного раку хвіст має бути підібганий, і, якщо спробувати його розпрямити, він знову згорнеться.

Важливо не переварити ласощі: у цьому випадку м'ясо стане жорстким, несмачним, сухим. Тому щойно зеленувато-бурий колір панцира став яскраво-червоним, ємність із готовими раками потрібно зняти з вогню.