Як зрозуміти що риба висохла?

Визначити готовність в'яленої риби дуже просто. Для цього потрібно її зігнути. Спружинит і повернеться в початкове положення – можна ласувати. Знавці рекомендують не ласувати відразу ж свіжоприготовленою в'яленою рибою.

В середньому на відкритому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, то можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні. У добре просушеної риби на поверхні не буде солі, що виступила.

Головні ознаки зіпсованого лосося

  1. Запах риби. Варто понюхати продукт. …
  2. Білий шар. Сира риба зіпсувалась, якщо на її поверхні утворилася напівпрозора плівка білого кольору. …
  3. Консистенція риби. Перед тим як готувати страву, вивчіть цей пункт. …
  4. Очі риби. …
  5. М'ясо. …
  6. Термін придатності.