Визначити готовність в'яленої риби дуже просто. Для цього потрібно її зігнути. Спружинит і повернеться в початкове положення – можна ласувати. Знавці рекомендують не ласувати відразу ж свіжоприготовленою в'яленою рибою.
В середньому на відкритому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, то можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні. У добре просушеної риби на поверхні не буде солі, що виступила.
Головні ознаки зіпсованого лосося
- Запах риби. Варто понюхати продукт. …
- Білий шар. Сира риба зіпсувалась, якщо на її поверхні утворилася напівпрозора плівка білого кольору. …
- Консистенція риби. Перед тим як готувати страву, вивчіть цей пункт. …
- Очі риби. …
- М'ясо. …
- Термін придатності.