Як зрозуміти, що торт зіпсувався?

Таке отруєння небезпечне зневодненням організму, яке відбувається через блювоту та діарею. Найскладніше цей стан протікає у дітей, адже травлення у них слабке. Тяжка інтоксикація може призвести навіть до непритомності та судом.

Кондитерські вироби потрібно зберігати виключно в холодильнику та не довше 2-ї доби. Магазинні торти – якщо десерт виготовлений на основі сирного або вершкового крему, то термін його зберігання не перевищує 18 годин.

Термін придатності будь-якого торта при кімнатній температурі вбирається у 3, рідше 18 годин. З прошарком із вершків, сиру, молочних продуктів – 3 години. У холодильнику натуральні торти зберігаються до 2-3 діб, при додаванні консервантів до 5-7 діб. Заморожувати можна, можливо тільки мурашник, сухі коржі.