Як зрозуміти, що вино напівсолодке?

Головна відмінність напівсухого від напівсолодкого вина полягає у концентрації цукру. Якщо перше вино містить 5-30 г цукру на літр, то для напівсолодкого цей показник становить 30-80 г на літр..18 Jul 2017

Сухі вина містять до 6 г/л, а напівсолодкі між 18 та 45 г/л. Солодкі ще більше. Зазвичай коли порівнюють полярні по солодощі вина, говорять про сухі та солодкі вина. Найважливішим фактором, що визначає солодке або сухе вино, є тривалість бродіння виноградного соку

Чим відрізняється солодке вино від напівсолодкого Різниця між винами – у вмісті цукру. Солодкі, або десертні вина виробляються за іншою технологією, ніж напівсолодкі, В основі створення яких – зупинка бродіння. Напівсолодке — це коли процес бродіння зупинено, і цукор не перекинув алкоголь.

У рівні солодощі Сухе вино саме тому і називається сухим, що цукор у ньому зброджений «досуха». У такому напої вміст солодкого залишку не перевищує 4 г/л. Тому смак такого вина подобається далеко не всім. У напівсолодкому вині міститься від 18 до 45 г цукру на літр.