Які вітаміни в цибулі та чим вони корисні

Він багатий на вітаміни, органічні кислоти фітонциди, флавоноїди, які мають антиоксидантні властивості, пригнічують запальні процеси в організмі і сприятливо впливають на імунну і серцево-судинні системи. З вітамінів у цибулі присутні В1, В2, В6, Е, РР, а також вітамін С

вітамін С
Аскорбінова кислота (від ін. -грец. ἀ «не-» + лат. scorbutus «цинга») – органічна сполука з формулою C6H8O6, є однією з основних речовин у людському раціоні, яка необхідна для нормального функціонування сполучної та кісткової тканини.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Аскорбінова_кислота

.20 вер. 2021 р.

Які хвороби лікує цибуля?

Цибуля має противірусними, антибактеріальними, протиглистовими, протигрибковими, дезінфікуючими властивостями. При застуді його вживають усередину, а й залишають у приміщенні в розрізаному вигляді для знезараження повітря. Овочі вбивають таких паразитів, як лямблії, аскариди.

Чим корисна сира цибуля?

Користь цибулі Овощ багатий фітонцидами та вітамінами групи В, вітаміном С, PP, Е, D, K, містить біотин, каротиноїди, лимонну та яблучну кислоти, ефірну олію, моно- та олігосахариди, флавоноїди. У цибулі 19 макро-і мікроелементів. Рослина має фітонцидну активність.