Яким є ростбіф?

Ростбіф їдять як гарячим, так і холодним (на батьківщині цієї страви – в Англії – найчастіше саме у холодному вигляді). Дуже часто холодний ростбіф подають із зеленим горошком, а також із хріном чи гірчицею. Холодний ростбіф набагато смачніший, якщо його остудити у фользі, потім загорнути в пергамент і залишити.

Традиційно для ростбіфа вибирається яловиче м'ясо. Вибирати можна з різних частин м'ясної туші: товстий край (перші 4-5 ребер), тонкий (наступні 4-5 ребер), оковалок, а також вирізка. Однак слід пам'ятати, що всі частини розрізняються за структурою м'яса, за жирністю та смаковими якостями.

Дуже важливо, брати заморожене м'ясо для ростбіфа – Не можна.

  • 60 градусів – це режим приготування з кров'ю;
  • 70 градусів – вважається середньою прожаркою;
  • 80 градусів – це вже повна прожарювання.

Mar 20, 2020

Що ж таке?Ростбіф"? Батьківщиною цієї страви по праву вважається Англія і в перекладі з англійської означає "обсмажена яловичина". Головною особливістю є те, що його готують із найніжнішої частини яловичини – вирізки.