Якого місяця дозріває авокадо?

Сезон авокадо з Ізраїлю починається з початку осені і триває всю зиму та весну. Каліфорнійський сезон авокадо триває весь рік, а сезон флоридських – з кінця осені до кінця весни. У ПАР сезон авокадо починається у квітні та триває кілька місяців. У Південній та Центральній Америці сезони у різних сортів різняться.

Плоди авокадо можна збирати з початку літа до зими, залежно від сорту та регіону вирощування. Дерево починає плодоносити у віці близько 4 років. Так як на дереві плоди не стають м'якими, рекомендується збирати врожай прямо перед вживанням.

«КОРОЛІВСЬКИЙ ЧОРНИЙ АВОКАДО» з Бірми та В'єтнаму. Цей сорт дуже схожий на гігантський хас: чорна щільна шкірка і незвичайна м'якоть. Форма ідеальної кулі та невелика кісточка, з цього сорту виходить найсмачніший і гарний гуакамоле, так як м'якоть має канарково-жовтий колір.

світло-зелена шкірка – показник того, що фрукту потрібно дозрівати 4-5 днів; класична зелена – до потрібного стану він дійде через 2-3 дні; темно-зелений колір, ближче до смарагдового — за кілька годин, максимум за добу плід дозріє; коричневий відтінок авокадо стигле, готове до вживання.