Якого року з'явилася ковбаса?

Перші згадки про предків ковбаси датуються 500 роком до н. у Стародавній Греції, Китаї, Римі та Вавилоні. Саме тоді люди придумали складати шматочки рубаного засоленого м'яса зі спеціями у тонку кишку тварин. Завдяки такому способу зберігання м'ясо тривалий час не псувалося і рятувалося від спеки.

У 1936 році на заводі стартував випуск одразу кількох нових сортів м'ясних виробів. Особливе місце зайняла ковбаса для «поправки здоров'я осіб, які мають підірване здоров'я внаслідок Громадянської війни та постраждалих від свавілля царського режиму».

Ковбаса відома з давніх-давен: згадки про неї зустрічаються в джерелах Стародавньої Греції, Вавилону і Стародавнього Китаю. Зокрема, кров'яна ковбаса згадується Гомером в «Одіссеї», відома комедія Епіхарма зі згадкою ковбаси, а також п'єса Арістофана про продавця ковбаси, який переміг на виборах.

У новітній історії першу варену ковбасу почали виробляти німці на початку ХІХ століття. Випустивши десятки сортів копченої, тушкованої та смаженої ковбаси промисловці вирішили придумати особливий сорт, який вирізнявся б незвичайним смаком.