З чого роблять гліцерин аптечний

Гліцерин вперше був отриманий в 1779 Карлом Вільгельмом Шееле при омиленні жирів у присутності оксидів свинцю. Основну масу гліцерину одержують як побічний продукт при омиленні жирів.. каталізатор утворюється аліловий спирт. Він при 190-270 ° C у водному розчині перекису водню перетворюється на гліцерин.

Що входить до складу гліцерину?

Гліцерин – триатомний спирт. Це означає, що його хімічна формула містить три молекули води.

Чим відрізняється аптечний гліцерин від харчового?

Харчовий та аптечний гліцерин Аптечний гліцерин, на відміну від харчового, може складатися з рослинних компонентів на 88% (для харчового показника має бути не менше 98%). Через це його вживання не вітається.