З чого роблять лактулозу

Лактулоза – це натуральний компонент, що складається з молекули галактози та фруктози. Одержують її шляхом ізомеризації лактози, що виділяється із молочної сироватки., чому речовина має легкий солодкуватий присмак.

Як одержують лактулозу?

Лактулозу отримують із молока. Але, на відміну молочного цукру лактози, який розщеплюється у шлунку і переробляється організмом на енергію, лактулоза ферментується над шлунку, а кишечнику. Простіше кажучи, лактулоза це їжа для корисних бактерій товстого кишечника.

Кому не можна приймати лактулозу?

  • Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату;
  • Галактоземія;
  • Непереносимість галактози та/або фруктози, дефіцит лактази, глюкозо-галактозна мальабсорбція;
  • Кишкова непрохідність;
  • Ректальні кровотечі;
  • Коло-, ілеостома;
  • Підозра на апендицит.