З чого роблять повітряні чіпси

Повітряні, ніби висаджені в повітря чіпси типу «Російська картопля» виготовляються зі спеціальних заготовок – пелет. Пелети – це міні-заготівлі майбутніх чіпсів, плоскі та дуже тверді пластинки різної форми, дуже схожі на макаронні вироби.8 травня 2016 р.

Як виготовляють повітряні чіпси?

Вологість пелет – всього кілька відсотків. Для того, щоб отримати з них хрусткі чіпси, на виробництві пелети поміщають у гарячу олію, тоді волога всередині закипає, за кілька секунд підриваючи пелету зсередини. Залишається лише посипати чіпси приправами потрібних смаків та зафасувати у пакети.

Як і з чого роблять чіпси?

Чіпси (амер. англ. chips, від chip – тонкий шматочок) – закуска, що представляє собою тонкі скибочки картоплі (у британській англійській chips – картопля фрі, чіпси – crisps), рідше – інших коренеплодів або різних плодів, як правило, обсмажених в олії (фритюрі).