З чого роблять варене згущене молоко

Згущене молоко – харчовий продукт, що отримується частковим видаленням води з коров'ячого молока та іншою додатковою обробкою. У Росії в основному виробляється згущене молоко з цукром, в просторіччі зване згущеним молоком. Використовується для додавання до чаю, кави та інших гарячих напоїв.

Що має бути у складі вареного згущеного молока?

Основу вареного згущеного молока складають молоко та цукорзавдяки чому вона дуже поживна, калорійна, повна мінеральних речовин і вітамінів. У вареному молоці, що згущує, присутні такі мінеральні речовини як калій, кальцій, хлор, фосфор, натрій, сірка, мідь, магній, цинк, марганець, фтор, йод, селен, кобальт.

У чому різниця між згущеним молоком і вареним згущеним молоком?

Варене згущене молоко виходить шляхом додаткової термічної обробки звичайного згущеного молока. Дотримуючись цього рецепту вийде 380 грамів вареного згущеного молока, тому що в банку звичайної згущеного молока – 380 грамів продукту.