Заготовки на зиму з буряків: найкращі рецепти, які вам запам’ятаються надовго

Заготовки на зиму з буряків найкращі рецепти пальчики оближеш

Буряки – це справжня насолода для гурманів, особливо взимку, коли вони можуть бути складні для знаходження. Варення, маринади, салати – усі ці страви з буряків вирізняються своєю оригінальністю та неперевершеним смаком.

Якщо ви хочете наробити запасів на зиму та насолоджуватися ними протягом року, ми пропонуємо вам найкращі рецепти заготовок з буряків, які точно вам запам’ятаються надовго. Вони не тільки досконало зберігаються, але й мають чудовий смак, який зможе порадувати вас у будь-який час.

Одним з найпопулярніших способів заготівлі буряків є варення. Ви можете приготувати його з цілими буряками або нарізаними на кубики. Додайте трохи цукру та лимонного соку, щоб виділити приємний солодкуватий смак бурячного варення. Ця заготовка чудово підходить для солодкого чаю, десертів та хліба.

Заготовки на зиму з буряків

Заготовки на зиму з буряків

Буряки – це смачне та корисне овочеве джерело вітамінів та мінералів. Їх можна використовувати в різних стравах, а також заготовляти на зиму для подовження поліпшення здоров’я.

Нижче наведено кілька найкращих рецептів заготовок на зиму з буряків, які ви запам’ятаєте надовго:

  • Мариновані буряки: Варені буряки нарізаються на колечка та кладуться в банки. Додаються оцет, цукор, сіль і спеції за смаком. Банки закриваються і стерилізуються. Ці мариновані буряки гарно підходять до салатів і закусок.
  • Квашені буряки: Сирі буряки нарізаються на кружечки або стружки і складаються в банки. Додається сіль та спеції за смаком, а також вода. Банки закриваються та ставляться на тиждень в прохолодне місце для квашення. Ці квашені буряки додаються до супів та салатів.
  • Буряковий конфітюр: Буряки очищаються та нарізаються на шматочки. Вони варяться разом з цукром, лимонним соком та ваніллю. Варені буряки змішуються на блендері і переносяться до банок. Конфітюр можна використовувати як солодкий напій або добавляти його до солодощів та тортів.

Заготовки на зиму з буряків не тільки смачні, але й корисні. Вони допоможуть зберегти вітаміни та мінерали протягом холодних місяців і зробити ваше меню різноманітним та багатим на корисні речовини.

Найкращі рецепти

Найкращі рецепти

  • Бурячний салат з медом
  • Інгредієнти:

    • 3 середні буряки
    • 2 столові ложки меду
    • 1 столова ложка олії
    • сіль за смаком
    • помідори для прикорку
    • оливки для прикорку

    Спосіб приготування:

    1. Буряки помити, обсушити, зніти шкірку і стружкувати на тонкі пластинки.
    2. Пасту змішати з медом, олією та сіллю.
    3. Усе добре перемішати і залишити на 20-30 хвилин, щоб бурячки підсмажили, а цукор з меду розтав.
    4. Подати на столі прикрашеним кількома кружечками помідора та кількома оливками.
  • Консервація буряка власного приготування
  • Інгредієнти:

    • 2 кг буряків
    • 200 г цукру
    • 100 г оцту
    • 2 столові ложки олії
    • сіль за смаком
    • чорний перець горошком за смаком

    Спосіб приготування:

    1. Буряки приготувати за звичайними рецептами для засолу. Варити пока вони в молодому стані.
    2. Як тільки буряк виливається на всю від солонкою підготовлену в рецепті склянку, до нього додати цукор, оцет, олію, сіль, перець.
    3. Зілити склянку гарячою водою на рівень, на якій буряк;
    4. Закрити і що-то недоликало товсту дзеркальну скляночку з поверхні “сиру”
  • Сирний суп з буряка
  • Інгредієнти:

    • 4 шт буряки
    • 1 шт картопля
    • 3 шт морква
    • 2 шт цибуля
    • 1 шт перець чилі
    • 2 шт супова кістка
    • сіль за смаком
    • масло для смаження

    Спосіб приготування:

    1. Очистити і натерти буряк і моркву на великому терк.
    2. Помідори нашати на 1/2-единицю.
    3. У люляхи з маслом посолити цибулю, але зубчані не додавати аж до піджарку цибулі. Подрібніть держотвіцю.
    4. А оцет, варити на підлозі, добавити на перець, добавити деяке відоме нам дозволити супових кісточок. Ставимо варити і чистопрошкана на середній вогні.

Запам’ятуються надовго

Якщо ви хочете підготувати заготовки на зиму з буряків, які запам’ятаються надовго, ось декілька рецептів, які вам знадобляться.

1. Бурячна ікра

1. Бурячна ікра

Інгредієнти:

  • 1 кг буряків
  • 2-3 цибулини
  • 2-3 морквини
  • зелень петрушки
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Буряки відварити до готовності, очистити і нарізати кубиками. Цибулю та морквину порізати соломкою. Зелень петрушки нарізати. У сковороді розігріти олію, додати цибулю і морквину і смажити до м’якості. Додати буряки, зелень, сіль і перець за смаком і тушкувати на слабкому вогні ще 15 хвилин. Засипати ікру в сухі та розкарані бочки.

2. Мариновані бурячки

2. Мариновані бурячки

Інгредієнти:

  • 1 кг буряків
  • 1 склянка оцту
  • 1 склянка води
  • 1 склянка цукру
  • сіль

Буряки варити до готовності, очистити і нарізати кільцями. З води, оцту, цукру та солі зробити маринад і довести до кипіння. Додати буряки до киплячого маринаду і варити ще 5-7 хвилин. Розкласти мариновані бурячки по банках і закрутити кришками. Зберігати в холодному місці.

3. Бурячний салат

3. Бурячний салат

Інгредієнти:

  • 2-3 свіжих буряків
  • 1 цибулина
  • 150 г моркви
  • 1 кислий яблука
  • горіхи
  • сіль, перець

Буряки й моркву варити до готовності, очистити і натерти на тертилці. Цибулю нарізати колечками. Яблуко нарізати соломкою. Змішати всі інгредієнти, додати сіль, перець і перемішати. Прикрасити горіхами. Салат готовий до вживання або запакуйте його в контейнери для зберігання в холодильнику.

Рецепти з буряком

1. Варений буряк

Щоб приготувати варений буряк, спочатку вимийте і очистьте буряки від шкірки.

Потім кладіть їх у каструлю з водою і варіть протягом 40-60 хвилин, поки буряки не стануть м’якими.

Після цього охолодіть буряки, очистіть і наріжте на кружочки або кубики, як вам зручніше.

2. Салат з буряком

Салат з буряком – це прекрасна закуска або доповнення до основної страви. Щоб приготувати його, потрібно:

  • Варений буряк – 2 штуки;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Оливкова олія – 2 столові ложки;
  • Сіль і перець – за смаком.

Наріжте варений буряк і цибулю на кубики. Додайте оливкову олію, сіль і перець за смаком. Перемішайте всі інгредієнти і залиште на 10-15 хвилин, щоб смаки добре злеглись. Готовий салат подайте на стіл у формі гірки або прикрасьте зеленню.

3. Борщ з буряком

Борщ з буряком – один із найпопулярніших варіантів українського борщу. Для його приготування знадобиться:

  • Варене м’ясо (свинина або яловичина) – 300 г;
  • Буряк – 2 штуки;
  • Картопля – 2 штуки;
  • Морква – 1 штука;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Капуста – 200 г;
  • Томатна паста – 2 столові ложки;
  • Сіль і перець – за смаком.

Викиньте м’ясо у варку з водою і варіть протягом 1-1,5 години. Потім додайте нарізані буряк, картоплю, моркву, цибулю і капусту. Варіть до готовності овочів. Додайте томатну пасту, сіль і перець за смаком. Готуйте ще 10-15 хвилин. Підавайте борщ з буряком з кислою сметаною.

4. Маринований буряк

Маринований буряк гарно підходить як закуска або приправа до салатів і сендвічів. Для його приготування знадобиться:

  • Буряк – 3 штуки;
  • Цукор – 3 столові ложки;
  • Оцет – 4 столові ложки;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Вода – 1 склянка.

Спочатку варіть буряк без шкірки до готовності, після чого охолодіть і очистіть його. Наріжте буряк на кубики або тонкі колечка. У каструлю додайте цукор, оцет, сіль і воду, доведіть до кипіння. Додайте нарізаний буряк і варіть протягом 3-5 хвилин. Охолодіть і переложіть у банки.

Ці рецепти з буряком дуже смачні і корисні. Вони допоможуть вам зберегти цей чудовий овоч на зиму та насолодитись його смаком протягом багатьох місяців.

Питання та відповіді

Які є найкращі рецепти заготовок на зиму з буряків?

Декілька найкращих рецептів заготовок на зиму з буряків: квашені буряки, мариновані буряки, збитень – соко-водняна суміш, приготовлена з цього коренеплоду, домашні розмариновані буряки, пюре з буряків, консервація у власному соку і навіть кімчичі.