Алгоритм автоклавування простий: закочені банки потрібно поставити в автоклав і залити холодною водою вище за кришки. Після потрібно поступово нагнітати тиск і температуру, а коли вони досягнуть потрібних меж – засікти час і почати стерилізацію.16 Гру. 2018 р.
Як працює автоклав для консервування?
Принцип роботи пристрою простий – це нагрівання продуктів під тиском вище за атмосферне. При температурі більше 100 градусів вода в ємності перетворюється на пару, яка вбиває всі шкідливі бактерії.. Процес консервування в автоклаві швидше, ніж при ручному закрутці банок.
Як робити консервацію в автоклаві?
Консервація у автоклаві без попереднього накачування тиску Банки виставляються на спеціальні касети. Заповнені касети опускаються в апарат. Заливаємо в апарат холодну воду та закриваємо кришку. Підігріваємо апарат до 100 – 120 С, утримуємо цей рівень температури протягом 1 години.