Айва як приготувати в мікрохвильовій печі швидко і смачно рецепти з фото

Як можна використовувати айву?

Айва, як правило, вимагає кулінарної обробки: з неї роблять джеми, варення та чатні, варять компоти, її додають у м'ясні страви, кладуть у пироги.. Перед тим як готувати, айву розріжте, а насіння обов'язково видаліть – в них містяться отруйні речовини, які пропадають при термообробці.

Чим корисна запечена айва?

В айві міститься безліч корисних речовин: глюкоза, пектинові сполуки, фруктоза, солі калію, заліза, кальцію, фосфору та міді, а також вітаміни А, В, С, Е та РР. До того ж, в ній міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають при стресі та сильній розумовій напрузі.