Рекомендована концентрація на 1 літр браги всього 2-3 грами (половина чайної ложки). На 10 літрів браги потрібно взяти 1 повну столову ложку бентоніту (близько 20 грам). При освітленні великих обсягів браги (від 10 л) кількість бентоніту потрібно збільшити до 5 грамів на 1 літр браги.
Як використовувати бентоніт для освітлення браги?
Для освітлення браги бентоніт вноситься до неї у пропорції 5-6 грамів на літр. Відміряну кількість бентоніту потрібно розчинити у воді до консистенції рідкої кашки, ретельно перемішати і залишити на 10-15 хвилин. Бентоніт набухне і стане схожим на цементний розчин.
Коли додавати бентоніт?
Додають бентоніт у вино чи брагу для видалення каламутності напою після закінчення процесу бродіння. Очищення бентонітом і є “освітлення браги”. Освітлення браги бентонітом – найкращий спосіб зробити напій абсолютно прозорим, а у випадку з вином – покращити його смак та якість.